RING OSS   Eslöv 0413-606 56  |  Se våra öppettider

MEST SÅLDA PRODUKTER

 
 
HemHem » STÄNGSEL » AGGREGAT » BATTERI

BATTERI

Batterianslutna stängselaggregat

Det finns tre olika varianter på batteridrivna elstängsel aggregat, det som divs med 12 volt batteri (bilbatteri), 9 volts torrbatteri (engångs, ej laddbart) och så finns det combiaggregat som kan drivas med båda ovanstående batterialternativen plus att de kan anslutas till 230 volt vägguttag när sådant finns tillgängligt.

Viktigt att tänka på när du skall välja batteriaggregat är det krävs mer jobb och kontroll med batteriaggregat än nätanslutna stängselaggregat. Dess då större aggregat du väljer, dess då oftare måste batteriet laddas, generellt kan sägas att stara aggregat tömmer batteriet fortare än små. Ett 10 joule batteriaggregat kan tömma ett 70Ah bilbatteri på mindre än två dagar vid full effekt, därför är det lämpligtatt först kontrollera om det finns någon chans att använda 230 volt aggregat genom att dra en matarledning fram till elstängslet. Finns det ingen annan möjlighet än att ha batteriaggregat så är det viktigt att anpassa stänglet så att det blir minsta möjliga vegetation och välja ett aggregat med olika strömbesparande åtgärder, t.ex. drar ner på effekten nattetid när djuren normalt vilar. De flesta aggregaten går också att kombinera med solceller som laddar batteriet.

Som på alla andra elstängselaggregat får du inte mer effekt i stängslet än vad du jordat för! Tumregeln är 1 m jorspett per joule aggregatet ger, men detta är en tumregel, det kan behövas mer, speciellt om det är torrt i markerna.

12 36 72
0,4 joule Combi
2235 SEK
6,2 joule
2750 SEK
0,19 Joule
1150 SEK

Facebook


Instagram