AGGREGATVÄLJAREN™

Aggregatväljaren™ är ett redskap som vi har skapat för att underlätta ditt val av stängselaggregat. Här kan du på ett enkelt sätt få förslag på aggregat som bör passa just dina förhållanden. Aggregatväljaren™ skall inte tas som en 100%-ig sanning, men den hjälper dig att ta hänsyn till de saker som påverkar ditt stängsels praktiska funktion i verkliga livet och föreslår ett antal olika aggregat inom lämpligt effektområde.

Tabeller som anges på olika aggregat, om hur långt stängsel som kan drivas med just det aggregatet, är oftast teoretiskt angivna längder som inte tar hänsyn till stängslets utformning - ditt stängsel är inte teori, det är verklighet. Ett elstängsels funktion innebär många faktorer som är beroende av varandra för att fungera optimalt. Exempelvis ledningsförmågan i tråden, mängden vegetation, kvalitet på isolatorer, vilket djurslag som skall hållas på plats, o.s.v. Ledningsförmågan i tråden är mycket viktig i medelstora och stora stängsel.

Aggregatväljaren™ tar hänsyn till många av dessa faktorer i dess försök att hjälpa dig på ett enkelt sätt till ett klokt val av stängselaggregat.

Absolut viktigaste grunden för ett väl fungerande elstängsel är:
1. Att aggregatet är tillräckligt jordat, läs mer om jordning här.
2. Riktiga skarvar på stängseltråden. Skulle du skarva en vattenslang utan en riktig skarv? Lika viktigt på eltråden!
3. Ledningsförmågan i stängseltråden.

Tickar det i stängseltråden betyder detta inte att det fungerar, det betyder att här är det problem!

Verktyget är nyutvecklat och ev. barnsjukdomar kan fortfarande finnas trots alla tester.
Tipsa oss gärna på mail@staket.com om du finner en märklig kombination.

 
Läs mer