FODERTILLSKOTT

FODERTILLSKOTT

Kosttillskott för hästar är en viktig del av deras diet för att säkerställa att de får alla nödvändiga näringsämnen och mineraler. Hästar är känsliga djur med specifika näringsbehov, och en brist på viktiga näringsämnen kan leda till allvarliga hälsoproblem och påverka deras prestanda. Därför är det viktigt att välja rätt kosttillskott för att förbättra hästens allmänna hälsa och prestanda. När det gäller att välja rätt kosttillskott för din häst kan det vara en god ide´ att konsultera med en veterinär för att säkerställa att du får en produkt som uppfyller dina hästs specifika behov. En komplett kosttillskottsprodukt som innehåller en mängd olika vitaminer, mineraler, fettsyror, probiotika, prebiotika, aminosyror och elektrolyter men det kan vara så att just din häst behöver en specifik mängd eller innehåll av en speciell vitamin eller mineral.

Vilka typer av kosttillskott finns det för häst?

Kosttillskott är en viktig del i hästens kost och vård. För att säkerställa hästens allmänna hälsa och förbättra dess prestanda finns det olika typer av kosttillskott att välja mellan. Här är en mer utförlig beskrivning av några av de vanligaste kosttillskotten för hästar:

Vitaminer och mineraler är grundläggande för en hästs allmänna hälsa. De spelar en viktig roll i en mängd olika kroppsfunktioner, som till exempel regleringen av metabolismen, bildandet av benvävnad och upprätthållandet av en stark immunförsvar. En häst som inte får tillräckliga mängder av dessa ämnen kan utveckla allvarliga hälsoproblem.

Omega-3 fettsyror är en annan viktig komponent i hästens kost. De är kända för sina positiva effekter på hästarnas hud, päls och leder, samt för att förbättra deras kognitiva funktioner. Dessa fettsyror är också viktiga för att reglera inflammation i kroppen och kan hjälpa till att förhindra sjukdomar som ledinflammation och hudproblem.

Probiotika och prebiotika är viktiga för att reglera hästarnas tarmflora och stödja immunförsvaret. De hjälper till att främja en sund tarmflora och kan hjälpa till att förhindra tarmsjukdomar och förstoppning. Probiotika och prebiotika är också viktiga för att stödja hästens allmänna hälsa och för att säkerställa att hästen kan tillgodose sig näringen från sin kost.

Aminosyror är byggstenar för proteiner och viktiga för hästens muskeluppbyggnad och återhämtning. De är nödvändiga för att hästar ska kunna återhämta sig snabbt efter hård träning och för att bygga och reparera muskler och vävnader. Av de 21 olika aminosyrorna som finns producerar hästen de flesta själv, resterande är essentiella och behöver därför ges till hästen i fodret.

Elektrolyter är viktiga för att reglera vätskebalansen i hästens kropp. De hjälper till att återställa vätskebalansen efter hård träning och kan hjälpa till att förebygga uttorkning. Dessutom spelar elektrolyter en viktig roll i hästens muskelfunktion och kan hjälpa till att främja en snabbare återhämtning efter träning. Exempel på elektrolyter inkluderar natrium, kalium och kalcium och de kan ges i form av elektrolytlösningar eller som en del av en komplett kosttillskottssortiment för hästar.

Hos oss på Djurgårdens ridsport och Stängsel hittar du ett brett och välsorterat sortiment av kosttillskott för just din häst och ponny. Vi har med omsorg valt ut ledande varumärken som har lång och gedigen erfarenhet av vitaminer, mineraler och olika fodertillskott som kompletterar den existerande kosten. Är du osäker på vilket tillskott din häst behöver? Kontakta vår kunna personal!

Läs mer