HÖNÄT & HÖPÅSAR

HÖNÄT & HÖPÅSAR

Är du på jakt efter ett nytt hönät? Då har du hittat rätt! Hos oss på Djurgårdens Ridsport och Stängsel hittar ni ett brett utbud av hönät som passar till stallet såväl som i transporten. Ett hönät är ett effektivt sätt att utfodra sin häst med när man är iväg på tävling eller träning i transporten, men även att ha hemma i stallet vid behov. Hönät finns tillverkade i olika material såsom nylon och bomull. Nylon är det mest vanliga materialet som används för att tillverka hönät eftersom det är hållbart, lätt att rengöra och tål väder och vind. En annan typ av hönät som blivit populär de senaste åren är höpåsar. En höpåse fungerar som ett hönät, men är tillverkad av ett starkt och ventilerande material. Fördelen med en höpåse är att den är lättare att fylla och hantera än ett vanligt hönät.

Hönät och dess fördelar

Det man ska tänka på när man ska köpa ett hönät är användningsområdet och vart man ska använda sitt hönät till. Ett hönät kan användas på många sätt, men ska man exempelvis ha ett hönät som skall hänga i stallet ska man tänka på att hönätet inte placeras för långt ner. Skulle det vara så att hästen får in hoven i hönätet kan en olycka lätt vara framme, så att införskaffa ett hönät som man kan hänga upp en bit från marken är att föredra.

En annan viktig faktor att tänka på när man köper ett hönät är hur snabbt hästen äter upp höet. Om hästen äter upp höet för snabbt kan det leda till matsmältningsproblem och öka risken för kolik. Slowfeed-hönät är en typ av hönät som är speciellt utformat för att förlänga ättiden och minska risken för matsmältningsproblem. Slowfeed-hönät har mindre hål än vanliga hönät, vilket gör att hästen behöver arbeta hårdare för att få ut höet och att det i sin tur tar lite längre tid för hästen att få i sig höet.

Köp Hönät hos oss

Så varför ska man köpa ett hönät till sin häst? Det finns flera skäl. För det första kan hönät hjälpa till att minska risken för kolik genom att förlänga ättiden och minska mängden hö som hästen äter på en gång. Hönät kan också hjälpa till att förhindra att hästen trampar ner höet och gör det smutsigt eller blött. Dessutom kan hönät vara en bra idé att använda under transport av hästen, eftersom det hjälper till att hålla höet på plats och förhindra spill. Vi på Djurgårdens Ridsport och Stängsel erbjuder ett brett utbud av hönät för dig och din häst i många olika modeller och storlekar. Vill ni ha hjälp med att välja ut ett hönät så finns vår kunniga personal redo via kundtjänst!

Läs mer