SCHABRAK

SCHABRAK

Är det dags att införskaffa ett nytt schabrak till dig och din häst? Då har du hittat rätt! Hos oss på Djurgårdens Ridsport och Stängsel hittar ni ett brett och gediget utbud av schabrak i olika modeller, prisklasser och färger. Schabrakets huvuduppgift är att skydda sadeln från hästens svett som uppstår under ett ridpass, men även skydda hästen och göra kontakten mellan hästens rygg och sadeln mjukare och bekvämare. Schabraket fungerar även som en snygg accessoar som matchas med övrig ridutrustning och ett schabrak kan även användas som ett skyltfönster utåt på tävlingar om man sätter en företagslogga eller stallogga på sidorna.

Schabrak i olika modeller

Ett schabrak anpassas efter sadeln och vilken disciplin man utför tillsammans med sin häst. Är det så att man utövar dressyr och har en dressyrsadel bör man använda sig utav ett dressyrschabrak, medans om man utövar hoppning med fördel bör använda ett hoppschabrak eller ett allroundschabrak. Hos oss på Djurgårdens Ridsport och Stängsel hittar ni ett brett utbud av alla typer av schabrak som passar dig och din disciplin och sadel. I vårt utbud hittar du bland annat snygga dressyrschabrak som kan användas under både tävling och vardag, samt hopp och allroundschabrak som kan användas i många olika discipliner och även här under tävling och vardag.

Schabrak i olika stilar och utföranden

Vilken typ av schabrak ska du då välja när det kommer till färg och utseende? Beroende på vilken färg du vill satsa på så kan man gå olika vägar. En gyllene regel brukar vara att försöka matcha din tävlingskavaj om du är ute efter ett schabrak att använda under tävling. Har du exempelvis en mörkblå tävlingskavaj kan du matcha denna med ett marinblått schabrak, eller kanske ett snyggt grått eller vitt schabrak med mörkblå kant som fånga upp kavajens färg? Eller har du en klassisk svart tävlingskavaj kan du ha lite friare tyglar när du skall matcha med ett nytt tävlingsschabrak - kanske ett rosa så att ni som ekipage sticker ut?

När det kommer till schabrak som skall användas till vardags är det smak och tycke som avgör mest. Även här brukar vi råda att välja ut schabrak i den färgskala som du har på dina ridkläder till vardags, kanske blått, grått eller svart? Vill man hellre satsa på färger som sticker ut kan man såklart även införskaffa coola schabrak i mintgrön, turkos eller lila. Försök fånga upp färger som sammanfattar dig och din häst som ekipage när det kommer till schabrak!

Schabrak för häst och ponny

Schabraket är en del av sadelutrustning som är utformad för att skydda hästen från trycket från sadeln. Den fungerar också som ett tillbehör och ger en gyllene touch till din och hästens utrustning. Av dessa skäl har vi på Djurgårdens Ridsport och Stängsel sammanställt ett brett utbud av snygga och lyxiga schabrak från ett stort urval av välkända märken, så att du kan hitta rätt oavsett vilken sport du utövar med din häst eller ponny. Vi erbjuder schabrak i ett brett utbud av färger och stilar så att du kan hitta en som passar dina behov. Våra schabrak är lämpliga att använda vid alla typer av ridning, från dressyr till hoppning och till allround.

Läs mer
Totalt 44 poster
Sida 1 av 2
1 2