SHORTCHAPS

SHORTCHAPS

Är du på jakt efter ett par nya shortchaps? Då har du hittat rätt! Hos oss på Djurgårdens ridsport och Stängsel hittar du snygga och prisvärda shortchaps i olika material och färger. Oavsett om man är ute efter ett par shortchaps för att ha till vardags eller om man är ute efter ett par snygga för tävling så kan vi på Djurgårdens Ridsport och Stängsel hjälpa dig att hitta rätt. I vissa fall kan det vara svårt att hitta ett par ridstövlar som sitter bra och har den perfekta passformen då det är mycket som skall stämma med storlek på fot, vad och längd på vaden. Då kan shortchaps vara ett bra och smidigt alternativ där man själv kan ha sina vanliga ridskor och sedan kombinera med ett par shortchaps som endast behöver fokusera på längd och vadens omkrets.

Välj rätt shortchaps

Vad ska man då tänka på när man ska köpa ett par nya shortchaps? Först och främst bör man bestämma sig över vilken färg man vill ha och om shortchapsen skall matcha ridskon som man redan har. Som oftast vill man matcha med samma färg, men ibland kan det vara nyansskillnader om man exempelvis har en ljusbrun ridsko som har fått karaktär och blivit använda ett tag, och då kan man ibland behöva välja ett par shortchaps i lite mörkare brun för att det ska se enhetligt och snyggt ut.

När det kommer till storlek är det viktigt att mäta sina vader, både i längd och omkrets. När man vet sina mått så blir det enklare att välja rätt storlek och ett tips är att välja shortchaps som sitter något tight från början, då dessa formar och töjer sig efter användning. Tänk även på att vissa modeller även har stretch och resår, och att detta då kan påverka passformen. Optimalt är att shortchapsen sitter åt något runt vaden så att dessa inte kasar ned under ridpasset, vilket i sådana fall kan framkalla obehag samt bli ett irritationsmoment för dig som ryttare.

Läs mer