FLEECE- & SVETTÄCKEN

FLEECE- & SVETTÄCKEN

Fleecetäcken och svettäcken till häst är ett populärt val bland hästägare för att skydda hästen från kyla och fuktig päls. Det finns många olika typer av fleecetäcken att välja mellan i olika modeller och funktioner för att passa hästens behov. De är idealiska för att användas under kalla dagar eller som en extra lager under ett redan befintligt utetäcke när temperaturen sjunker ytterligare. Då är dessa fleecetäcken idealiska för användning under övergångsperioderna när vädret skiftar och temperaturerna går upp och ner från dag till dag. Men den främsta funktionen hos ett fleecetäcke och svettäcke är att hjälpa hästen att torka efter exempelvis ett ridpass där hästen har blivit svettig, där ett fleecetäcke hjälper till att korta ner torkprocessen och fånga upp fukten snabbare. På så vis hjälper man hästen att torka snabbare och minskar risken för att hästen blir kall och fryser. Fleecetäcke är även idealiska när hästen tvättas och badas, där ett fleecetäcke snabbt fångar upp vattnet från hästens päls så att den torkar betydligt snabbare. Hos oss på Djurgårdens Ridsport och stängsel hittar ni ett brett sortiment av fleecetäcken och svettäcken för både häst och ponny i många olika storlekar, modeller och färger. I vårt sortiment hittar ni praktiska fleecetäcken och svettäcken som är perfekta att ha hemma i stallet, samt stilrena och snygga fleecetäcken att använda när man ska iväg på tävling och träning.

Det finns många olika typer av fleecetäcken på marknaden, från enkla modeller utan några extra funktioner till mer avancerade modeller med flera lager och speciella material för att öka andningsförmågan. Det är viktigt att välja rätt typ av fleecetäcke för hästen, baserat på dess behov och den tänkta användningen.

Fleecetäcken och svettäcken för häst och ponny

En vanlig typ av fleecetäcke är det klassiska täcket utan hals, som vanligtvis används som ett extra lager under ett befintligt utetäcke på vintern, hösten eller våren eller som ett självständigt täcke under mildare väderförhållanden i exempelvis transporten eller i boxen. Det finns också modeller med hals och dessa modeller är perfekta för den extra frusna hästen eller ponnyn som behöver extra värme upp på halsen. Dessa halstäcken är också idealiska vid tvätt och badning av hästen då torkprocessen går betydligt snabbare då fleecetäcket går upp en bit över halsen på hästen och hjälper till att torka pälsen snabbare.

När man väljer ett fleecetäcke till sin häst är det viktigt att tänka på storlek och passform. Ett för stort eller för smått täcke kan orsaka skav och obehag för hästen, så det är viktigt att mäta hästen noggrant och välja rätt storlek enligt tillverkarens storlekstabell. Det är också viktigt att se till att täcket passar ordentligt runt hästens bog för att förhindra att det glider eller skaver. En annan faktor att tänka på när det kommer till fleecetäcken är hur enkelt de är att rengöra och underhålla. Många fleecetäcken kan tvättas i tvättmaskin, vilket gör det enkelt att hålla dem rena och fräscha efter användning.

Köp Fleecetäcken till din häst hos oss

Sammanfattningsvis är ett fleecetäcke till häst ett viktigt tillbehör för att skydda hästen från kyla, vind och fuktighet. Det finns många olika typer av fleecetäcken att välja mellan, så det är viktigt att välja rätt typ för hästens behov och den tänkta användningen. När man väljer ett fleecetäcke är det också viktigt att tänka på storlek och passform för att undvika skav och obehag för hästen. Ett bra fleecetäcke ska vara mjukt, lätt och bekvämt för hästen att bära, samtidigt som det ger tillräckligt med skydd och värme.

Läs mer