REGNTÄCKEN

REGNTÄCKEN

Har det blivit dags att investera i ett nytt regntäcke till din häst eller ponny? Då har du hittat rätt. Hos oss på Djurgårdens ridsport och stängsel hittar du ett brett och välsorterat sortiment av regntäcke i många olika modeller och prisklasser. Oavsett om du är ute efter ett specifikt varumärke, färg eller passform så kan vi hjälpa dig att hitta rätt. I vårt sortiment har vi bland annat regntäcke från Catago, Globus, Lippo och Horse Guard i många olika modeller och stilar. Vi erbjuder bland annat regntäcken med eller utan hals och olika fordringar från 0 gram till lite fylligare på 300 gram.

Välj rätt regntäcke till din häst och ponny

Vad ska man då tänka på när man ska köpa ett nytt regntäcke? Det första är passformen och vad din häst behöver. Om din häst har lätt för att få skav av täcken så bör exempelvis välja ett regntäcke med extra bra passform och se över så att täcket varken är för litet eller för stort, så storleken är av högsta vikt. Var noga med att mäta din häst och regntäcket som du har tänkt dig.

Sedan bör man även tänka över hur och när regntäcken skall användas och hur flexibelt du vill kunna använda det under olika årstider. Ett regntäckes primära syfte är att skydda hästen och ponnyn från väta och kyla, som en regnjacka till oss människor. Men man kan även använda regntäcken som ett slags övergångstäcke mellan årstiderna och som ett yttre skydd om man exempelvis har ett tunnare stalltäcke under och sedan regntäcket ovanpå. På så vis täckar man hästen med ett lager på lager-funktion mellan höst och vinter, samt vår och sommar. Man kan även investera i ett fodrat regntäcke om man hellre vill det, så att det fungerar som ett övergångstäcke mellan höst till vinter och vår och sommar.

Regntäcke för alla årstider

Vi på Djurgårdens ridsport och stängsel har lång erfarenhet när det kommer till täcken och vi vet hur svårt det kan vara att välja ut det perfekta regntäcket till din häst eller ponny. Behöver du hjälp med att välja ut ett nytt täcke så finns vår kunniga personal alltid redo via vår kundtjänst, eller så är ni varmt välkomna att besöka vår butik utanför Eslöv i Skåne. Skydda din häst eller ponny från det oberäkneliga vädret och investera i ett snyggt och praktiskt regntäcke redan idag!

Läs mer