HOVVÅRD

HOVVÅRD

Bra hovhälsa är en av de viktigaste delarna när det kommer till hästens välbefinnande. Det är viktigt att se till att hästens hovar är i bra skick för att hästen ska kunna röra sig bekvämt och utan smärta. Det finns många produkter på marknaden för hovvård såsom hovbalsam, hovolja, hovfett och desinfektionsmedel mot strålröta. Så beroende på vad just din häst behöver så finns det produkter för att förbättra hästens hovhälsa. Dålig hovkvalité kan leda till en mängd olika problem, såsom tappskor, hovsjukdomar och att hästen blir halt. Så genom att ha högkvalitativa hovvårdsprodukter nära till hands minskar risken för hovproblem och hjälper hästen att må så bra som möjligt. Hos oss på Djurgårdens Ridsport och Stängsel hittar ni ett brett sortiment inom hovvård så att du enkelt kan hitta en hovvårdsprodukt som passar dig och din häst.

Olika typer av Hovvård för häst

Hovbalsam används för att mjuka upp och skydda hästens hovar. Det hjälper till att förebygga sprickor och förhindra fuktinträngning. Hovbalsam kan appliceras dagligen eller varannan dag och masseras in i hoven.

Hovolja används för att ge hoven glans och förhindra sprickor och torrhet. Det är en produkt som används främst vid tävling eller utställning. Oljan hjälper alltså till att hålla hästens hovar återfuktande samtidigt som det ger en snygg och glansig finish.

Hovfett används för att ge hästens hovar extra fukt och näring. Det är speciellt användbart under torra perioder eller när hästen har torra hovar. Hovfett appliceras på hoven och masseras in med hjälp av en speciell pensel eller svamp.

Desinfektionsmedel mot strålröta används för att förebygga och behandla infektioner i hoven. Strålröta är en infektion som orsakar nedbrytning av hoven och kan leda till allvarliga problem om det inte behandlas. Det är viktigt att rengöra hoven ordentligt och sedan applicera desinfektionsmedlet enligt instruktionerna på flaskan.

Köp Hovvårdsprodukter online

Förutom att använda produkter för hovvård är det också viktigt att regelbundet rengöra och ta hand om hästens hovar. Detta inkluderar att använda en hovkrats för att ta bort smuts och stenar från hoven. Hovvården varierar beroende på säsong och väderförhållanden. Under sommaren är det viktigt att skydda hästens hovar så att dem inte blir torra, medan det under vintern är viktigt att se till att hoven är fri från is och snö samt se till så att hovarna hålls torra och rena för att undvika infektioner.

Sammanfattningsvis är hovvård en viktig del av hästens välbefinnande. Det är viktigt att använda rätt produkter och att regelbundet rengöra och ta hand om hästens hovar. Det är också viktigt att ha koll på hästens beteende och rörelsemönster för att kunna upptäcka eventuella problem med hoven tidigt. Om man upptäcker något avvikande är det viktigt att ta kontakt med en veterinär eller hovslagare för att få råd och behandling. Hovvård kan verka som en tidskrävande process, men det är en investering i hästens hälsa och välbefinnande. Genom att ta hand om hästens hovar på bästa möjliga sätt kan man förebygga skador och infektioner, vilket kan spara både tid och pengar i framtiden.

Läs mer
Totalt 75 poster
Sida 1 av 3
1 2 3