NÄTANSLUTNA

Nätanslutna stängselaggregat

Det finns en uppsjö olika stängselaggregat på marknaden och det är inte lätt att välja rätt aggregat till rätt elstängsel. Stängselaggregaten arbetar dessutom med olika tekniker, speciellt på lite större aggregat skiljer tekniken mellan de olika märkena.

På de flesta elstängselaggregat anges olika max stängsellängder med eller utan vegetation, dessa siffror är teoretiska och skall möjligtvis användas för att jämföra de olika aggregaten mot varandra, men dessa är som sagt teoretiska. Titta på vad aggregaten ger ut i volt obelastade och jämför vad som finns kvar vid ett motstånd på 500 Ω, detta ger en hint om kraften i aggregatet när ett djur går emot eller problem uppstår på stängslet. Ditt elstängsel är i praktiken, inte i teorin, siffrorna tar t.ex. ingen hänsyn till motståndet i eltrådarna.

Om vi jämför stängselaggregatet med en vattenpump och säger att ”denna pumpen kan pumpa 1000 liter i timmen” detta säger inget om hur fort vi kan fylla ett vattenkar med 1000 liter. Använder vi oss av en 10 cm slang fungerar det, men har vi bara ett sugrör att pumpa vattnet genom, då fungerar det inte. Samma sak är det med eltrådarna, högt motstånd (Ω/m) är som sugröret för vatten och lågt motstånd som den tjocka slangen.

Vi har utvecklat ett verktyg, Aggregatväljaren, >prova här< i den har vi petat i lite praktiska erfarenheter blandat med teoretiska parametrar, denna hjälper dig på traven att ge tips om lämpliga stängselaggregat som kan passa just dina förhållanden.

Har du frågor kontakta då vår personal som gärna hjälper dig.

Läs mer
VARUGRUPPER
12 36 72