STÄNGSELTESTARE

Stängseltestare & Kontrollutrustning

En stängselterare borde vara stängselägares bästa investering. Att ha kontroll på att det finns ström i sina elstängel är en god investering för framtiden, många djur lurar ut fortare än ägaren om strömmen är borta från elstängslet vilket får till följd att sabotaget startar ganska snabbt. Djuren tynger på trådarna när de betar "gröna gräset på andra sidan staketet", eller så tycker djuren att stängselstolparna blir fantastiska klipålar. Det tar inte lång tid för djuren att orsaka många timmars reparationsarbete på elstängslet om strömmen är borta. Förhoppningsvis är det bara strömmen som är borta, och inte djuren också.

Vilken testare man skall välja är lite en fråga om vilken koll du vill ha. En testare med lysdioder kostar inga stora pengar och fungerar fullt tillräckigt för att hålla koll på den lilla hagen. Vill du kunna mäta strömförluster och ha koll på din jordning bör du välja en mätare som visar volt digitalt, för den som har mycket elstängsel rekomenderas felsökaren, den visar del volt i tråden och del på vilket håll du har ett högt motstånd, t.ex. en kortslutning, med denna är det lätt att mäta sig fram till var problemet är.

För den som vill har riktig koll går det att montera larm och övervakare på tråden som meddelar när elstängsel tappat spänning.

Läs mer om hur du kontrollerar stängselaggregatets jordning >HÄR<

Läs mer