STÄNGSELTRÅD

I vårt stora sortiment av stängseltråd finns en bredd från riktigt billiga trådar men ändå av bra kvalitet, till trådar med mycket lång livslängd och riktigt bra ledningsförmåga. Viktigt att tänka på när man jämför olika eltrådar är motståndet (ohm/m), dess då lägre siffra, dess då bättre leds strömmen i eltråden vidare och hur UV-stabila elrep, elband och eltrådar är,  m.a.o. hur snabbt solen bryter ner plastmaterialet i band och trådar.

Elrep och elband modell STANDARD är trådar avsedda för kortare elstängsel, dessa innehåller oftast bara ledare av rostfritt stål vilket get god hållbarhet, men sämre ledningsförmåga, därför lämpar sig dessa inte till större elstängsel. Elrep och elband av modell ROYAL har en blandning av koppar och rostfria ledare, rostfria trådarna borgar för hållbarheten och kopparledarna ökar ledningsförmågan kraftigt, därför lämpar sig dessa för längre stängsel.

Järntråd finns i olika utföranden, hightensile tråden är försträckt jäntråd med en hög brottstyrka, denna tråd Crapal Optimum rostskydd som är en trippel beläggning med zink och aluminium. Hightensiletråd monteras på permanenta, raka elstängsel med spännare och sträckfjädrar och mycket stabila hörn- & grindstolpar. Vanlig järntråd är mjukare och lättare att arbeta med än Hightensile tråd, men denna tråd kan töja sig.

Tänk på att du får aldrig ett bättre stängsel än dina hörnor, ett aldrig så bra stängsel fördärvas direkt av en dåligt monterad hörna.

Läs mer