STOLPAR & SLANOR

STOLPAR & SLANOR

Stängselstolpar

Impregnerade stolpar och slanor till ditt stängsel - av svenskt kvalitetsvirke från Norrland, bearbetat och impregnerat av Fyrås Trä i Jämtland.
Våra tryckimpregnerade stängselstolpar och slanor är impregnerade enligt NTR, vilket borgar för kvalitetsimpregnering med minsta möjliga miljöpåverkan.
Våra slanor är impregnerade enligt NTR-AB vilket innebär att slanorna är avsedda för att användas ovan mark och stängselstolparna är impregnerade enligt NTR-A för att kunna stå i mark och sötvatten.
Som alternativ till tryckimpregnerade stängselstolpar erbjuder vi även Robiniastolpar, ett obehandlat starkt träslag med ett naturligt rötskydd och lång livslängd. Eftersom Robinia stolparna endast är barkade och inte rundsvarvade är de inte helt raka och har ett mycket naturtrogen utseende. Detta gör robinia ett populärt alternativ till tryckimpregnerade stängselstolpar i naturreservat, bär- & fruktodlingar och trädgårdar.

Välj rätt stolpar för ditt stängsel

Ju mer stolpe du har i marken desto stabilare kommer ditt staket att bli. Du sparar både tid och pengar på att sätta upp ett hållbart stängsel med ordentliga stolpar från början istället för att behöva utföra reparationer för att stängselstolparna inte orkar bära upp vad det belastas för. Lägg största fokus på hörn- och grindstolpar, fuskas det här blir resten av stängslet lidande. Se till att stolparna står riktigt fast och långt ner i marken, minst ⅓ av stolpens längd under mark. Sträva vid behov.
Stolparna på sträckorna rekommenderar vi att minst ¼ av stolpens längd slås ner i marken. Ska du sätta upp ett stängsel med hög belastning behöver stolparna komma ner ytterligare. Till exempel blir det stort vindfång och hög tyngdpunkt om man sätter upp ett staket med slanor och då behöver även mellanstolparna komma ner längre i marken, ca 1/3 av sin längd men gärna mer.
Man kan sammanfatta det hela med att ju mer stolpe du har i marken desto stabilare kommer staketet att bli.

Köp stolpar & slanor för leverans eller upphämtning

Stolpar och slanor i hela förpackningar kan hämtas i Eslöv, eller beställas för hemleverans. Leverans kan ej ske till öar utan fast förbindelse, undantag Gotland.
Impregnerade stolpar och slanor för hemleverans skickas endast i hela oöppnade förpackningar, enstaka stolpar eller slanor kan endast hämtas i vår butik.
Robiniastolpar skickas normalt ej, dock kan frakt i undantagsfall ordnas vid större partier, stolparna finns att hämta i Eslöv.

Läs mer
Stolpväljaren Laddar...