STOLPAR - ROBINIA/EK

STOLPAR - ROBINIA/EK

Robiniastolpar

Stolpar av träslaget Robinia är ett alternativ till tryckimpregnerade stängselstolpar om man använda sig av stolpar som är obehandlade. Träslaget Robinia har ett eget naturligt skydd mot röta vilket ger den en imponerande lång livslängd trots att den inte är behandlad. Jämfört med en tryckimpregnerad stolpe har Robiniastolpen en något kortare livslängd men definitivt tillräckligt lång för att välja Robinia till permanenta stängsel. Robinia är ett väldigt hårt träslag, det anses vara starkare än till exempel både furu och ek. Robiniastolpar levereras med barken avlägsnad men inte svarvad, vilket gör att ådringen inte har påverkats och träet behåller maximal styrka. Detta innebär att stolparna inte är helt raka och får varierande diameter, vilket i sin tur gör att Robiniastolpen behåller sitt naturtrogna utseende. Stolpen spetsas är alltid i den grövre änden och diametern mäts och anges vid den smala änden på robiniastolpar.

Bygg ditt staket med robiniastolpar

Robiniastolpar är ett populärt alternativ vid stolpsättning där man vill använda obehandlat trä. Till exempel vid bär- och fruktodlingar är den naturliga Robiniastolpen ett utmärkt val. Även vid naturreservat, trädgårdar och inhägnader vid skog passar robiniastolpen med sitt naturtrogna utseende bra in.

Robiniastolpar skickas normalt inte men finns att hämta i butiken i Eslöv. Vid eventuell beställning av ett större parti robiniastolpar kan frakt undantagsfall ordnas. Kontakta oss för mer information.

Läs mer