GRINDLÅS & BESLAG

Alla våra grindbeslag är varmgalvaniserade, mycket robusta och passar våra trägindar, modell Hage, Park, Herrgård och Birmingham.
Eftersom allas behov och förutsättningar att hänga grindar inte är likadana säljs våra grindar utan beslag, istället är de tillgängliga separat för att kunna anpassas till varje kunds situation. Här hittar du separata grinbeslag och lås sam färdiga beslagset för de vanligaste sätten att hänga grindar.

Välja rätt grindlås och grindbeslag

Vid val av grindbeslag finns det ett antal faktorer att beakta för att få rätt beslag till just ditt behov.

· Är det en enkelgrind eller dubbelgrind som ska monteras? Detta avgör behovet av grindlås, grindöverfall, jordspjut och paddhatt.
· Ska grinden hänga på en stolpe eller vägg? Då faller valet på grindstapel som monteras igenom en grindstolpe eller grindstapel på platta för montering på plan yta.
· Ska grinden hänga mellan stolparna eller på sidan av stolpen och stängas mot en stolpe? Vanliga grindgångjärn för montering mellan stolpar och justerbar bottentapp för sidohängd grind.
· Hur stor grind ska monteras? På grindblad över 2 m rekommenderas att använda 600 mm gångjärn i grindens överkant samt grindstapel med dubbeltapp nertill för att hålla uppe grindens vikt. Stora grindblad kan behöva kompletteras med stödhjul om inte grindstolpen klarar grindens vikt.
· Hur ska grinden låsas? Kulstångslås med motstål, låshake med kedja, grindöverfall eller självlåsande grindlås.
· Se våra färdiga paketlösningar för de vanligaste sätten att hänga grindar

Vi hjälper dig att hitta rätt grindlås

Vi har stor erfarenhet av grindar och lösningar. Vi hjälper gärna till val av grindbeslag och grindlås för just ditt behov, Hör av dig till oss på telefon eller via mail för råd och vägledning till rätt grindbeslag.

Läs mer